Έχουμε κλειστές όλες τις σίτες στα παράθυρα και στις μπαλκονόπορτες του σπιτιού μας. Αισθανόμαστε «ασφαλείς»: λέμε πως τώρα δεν πρόκειται να μας ξαναενοχλήσει κανένα κουνούπι. Κι όμως, το βραδάκι ξαφνικά ακούμε αυτό το απαίσιο ζουζούνισμα να μας… πλησιάζει απειλητικά!

Έρχονται κάνα-δυο κουνούπια και ζουζουνίζουν στα αυτιά μας.

Αλήθεια, τι συνέβη και πως τα κατάφεραν; Θαύμα ή κάτι άλλο;

Ας δούμε λοιπόν πως αυτά τα καταραμένα κουνούπια, κατάφεραν να εισβάλλουν μέσα στο σπίτι μας! Αρχικά, να ξέρετε ότι πολλές φορές, μπορεί τα κουνούπια να μπούνε και τη μέρα μέσα στο σπίτι μας. Την «πέφτουν» σε μια γωνιά και το βραδάκι… πιάνουν δουλειά! Οπότε είναι καλό να προσέχουμε και τη μέρα.

Επίσης είναι και διπλό το καλό: δεν μπαίνουν ούτε μύγες, κατσαρίδες και άλλα έντομα.

Τώρα, ένα κουνούπι βλέπετε, είναι επίμονο! Ξεκινάει και «σκανάρει» τη σίτα στο παράθυρο μέχρι να καταφέρει να βρει δίοδο να περάσει.

Άρα από αυτό και μόνο, θα πρέπει να προσέχουμε 3 πράγματα:

  • να μην έχουμε «σκισίματα»,
  • να την κλείνουμε καλά,
  • να είμαστε σίγουροι ότι π.χ. η επαφή με το κούφωμα είναι απόλυτη και δεν έχει κάποιο κενό έστω και μικρό, ενδιάμεσα.

Μία άλλη (ίσως και η πιο συχνή εισβολή), γίνεται με τρόπο που δεν φανταζόμαστε! Από την εξώπορτα του σπιτιού μας!

Το βραδάκι, την ανοίγουμε λίγα δευτερόλεπτα π.χ. για να μπούμε μέσα στο σπίτι, το οποίο ίσως να έχει μέσα ήδη αναμμένα φώτα, και είναι αρκετά αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα για να εισβάλλουν μέσα! Ακόμα και σε οικοδομή να βρισκόμαστε, καραδοκούν μέσα της… περιμένοντας μία πόρτα να ανοίξει!

Αντίστοιχα πράγματα και με τη σίτα, πχ για να βγούμε στο μπαλκόνι να κάνουμε κάποια δουλειά. Καλό είναι στην τελευταία περίπτωση, να περιορίζετε τα μέσα – έξω μιας και το σύντομο άνοιγμά της το βράδυ, είναι «ριψοκίνδυνο». Κάντε τις δουλειές με τα πολλά μέσα-έξω π.χ. στο μπαλκόνι, τη μέρα!

Τέλος, μπορεί το σπίτι σας (π.χ. στο τζάκι αν είναι ενεργειακό και παίρνει αέρα από έξω), να έχει κάποιο «κρυφό» άνοιγμα που να μην το βλέπετε. Φροντίστε απλά να το θωρακίσετε με κάποια σίτα. Αντίστοιχα ανοίγματα μπορεί να υπάρχουν και σε άλλα σημεία του σπιτιού σας. Εντοπίστε τα όλα και πράξτε ανάλογα.

Πάντως αν προσέξετε τα παραπάνω και έχετε σίτες, δεν θα έχετε σχεδόν καθόλου πρόβλημα με κουνούπια. Το πολύ πολύ, να έχετε και ένα υγρό που μπαίνει στην πρίζα και θα μπορείτε να κοιμάστε ξέγνοιαστα.

Συνεχίστε να διαβάζετε

Σχετικά άρθρα